برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09121868427 تماس بگیرید

مغذی ترین انواع آرد برای پخت نان

Saturday، ۹ Tir ۱۴۰۳

مغذی ترین انواع آرد برای پخت نان

مقدمه

شاید شما هم مثل بسیاری از افراد در پی بروز مشکلات گوارشی گوناگون و اختلال در سوخت و ساز و متابولیسم بدن، بنا به توصیه ی متخصصان تغذیه و پزشکان خود به دنبال جایگزین کردن آردهای کامل و نان های طبخ شده با آن ها به جای آرد سفید و ساده باشید. اگر این طور است، در کارگاه های آموزشی نان کامل آموزشگاه کالج نان شرکت کنید و با این مقاله هم همراه باشید:

انواع آرد

9 آرد سالم و مغذی برای پخت نان

1.آرد بادام

آرد بادام از آسیاب کردن بادام پوست کنده به دست می آید. این محصول به جهت آنکه از غلات تهیه نمی شود، فاقد گلوتن(Gluten) است.

آرد بادام منبع خوبی برای دریافت منیزیوم، امگا3، چربی های غیر اشباع، پروتئین گیاهی و ویتامین E، به شمار می آید و آنتی اکسیدان فوق العاده قدرتمندی است. البته فراموش نکنید که بادام هم مانند دیگر مغزها و دانه ها، کالری بالایی دارد.

2. آرد کینوا

آرد کینوا از آسیاب کردن دانه ی کینوا (quinoa) به دست می آید. این آرد شبه غله ی فاقد گلوتن، عموما مانند آرد کامل  فرآوری و پاکسازی نشده و مواد مغزی اولیه ی خود حفظ کرده است. 

آرد کینوا منبع غنی ای از پروتئین، فیبر، آهن و چربی های غیر اشباع به حساب می آید. 

3. آرد (گندم سیاه)

‎شاید به دلیل نامش تصور کنید از گروه غلات به شمار می‌رود ولی این گیاه غله نیست. این گیاه مانند غلات مصرف می‌شود ولی مثل آن‌ها در چمنزار به صورت علفی رشد نمی‌کند. همانند دانه کینوا، گندم سیاه هم در دسته شبه غلات قرار می‌گیرد و به گندم ربطی ندارد، بنابراین بدون گلوتن است. این دانه گیاهی را به صورت دم‌نوش، بلغور، آرد و نودل مصرف می‌کنند. بلغور گندم سیاه مانند برنج به عنوان عنصر اصلی بسیاری از غذاهای سنتی و قدیمی آسیایی و اروپایی استفاده می‌شود. گندم سیاه به دلیل وجود آنتی‌اکسیدان و مواد معدنی زیاد، به عنوان یک ماده غذایی سالم شناخته و محبوب شده است.

4. آرد سبوس دار (گندم کامل)

آرد گندم رایج ترین نوع آردی است که در نانوایی ها سنتي و نان هاي خميرترش از آن ها استفاده می شود. اما بین آرد گندم کامل (آرد سبوس دار) با آرد سفید تفاوت از زمین تا آسمان است. چرا که آرد گندم کامل از آسیاب کردن تمام قسمت هاي گندم بدون حذف عنصري به دست می آید، در حالیکه برای تهیه ی آرد سفید، سبوس و قسمت های مغذی گندم را از آن جدا می کنند. بنا بر این، آرد سبوس دار بسیار سالم تر و مغذی تر خواهد بود. 

آرد گندم کامل منبع غنی ای از پروتئین، فیبر و انواع گوناگون ویتامین ها و مواد معدنی می باشد.

5. آرد نارگیل

آرد نارگیل فاقد غله و گلوتن است و از آسیاب کردن تکه های خشک شده ی نارگیل به دست می آید. این آرد نسبت به آردهای سنتی حاصل از غلات، کالری متراکم بیشتری دارد و سرشار از پروتئین، چربی های مفید، فیبر و مواد معدنی مانند آهن و پتاسیم است. 

آرد نارگیل به بهبود متابولیسم و سوخت و ساز بدن و کاهش التهابات آن کمک می کند. 

6. آرد جو سبوس دار

آرد جو  منبع فوق العاده ای از فیبر به حساب می آید. این آرد متابولیسم و سوخت و ساز را افزایش می دهد، سبب ترشح هورمون CCK در بدن می شود که پیام سیری را به مغز مخابره می کند و چربی مفید را جذب می نماید. پس طبخ نان با این آرد، بهترین گزینه برای کسانی است که به دنبال نانی رژیمی می گردند و در پی کاهش وزن هستند.

7. آرد چاودار

آرد چاودار (Rye flour) سرشار از فیبر، آهن، منیزیوم، منگنز، مس و ویتامین B است. این آرد به کاهش احتمال ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و عروقی و حتی برخی از انواع سرطان کمک می کند و  طولانی مدت حس سيري فراوان، باز هم انتخاب خوبی برای رژیم های کاهش وزن به شمار می آید. از آنجایی که حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است، می توانید اثر ضد پیری آرد چاودار را با مصرف منظم آن تجربه کنید. به سلامت مو و پوست خود داشته باشید

8. آرد جو دو سر

آرد جو دوسر  منبع بسیار غنی ای از ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان می باشد. از فواید این آرد می توان به کاهش سطح قند خون و احتمال ابتلا به بیماری های قلبی اشاره کرد. جو دوسر همچنین باعث کاهش وزن و افزایش عضله سازی می شود پس می تواند در طبخ نان رژیمی در بوفه های سلامت باشگاه های بدنسازی و تناسب اندام و سایر رشته های ورزشی به کار رود. 

9. آرد ذرت

آرد ذرت: بدون گلوتن، مي باشد و غنی از روی!

آرد ذرت از آسیاب کردن دانه های ذرت به دست می آید. این آرد سرشار از روی است. روی به شما کمک می کند تا غذا را به انرژی تبدیل کنید.

استفاده از آرد ذرت  فوایدی زیادی مثل: کمک به کاهش کلسترول بد، درمان یبوست، انرژی زایی، تقویت سلامت استخوان، بهبود عملکرد مغز، حفظ تناسب اندام و کمک به هضم غذا می باشد. متخصصان علم تغذیه توصیه می کنند به جهت طبیعت این آرد، بیشتر در فصل پاییز و زمستان از آن در تهیه ی انواع نان، کیک ها و شیرینی ها استفاده کنیم.

10. آرد برنج

آرد برنج از آسیاب کردن دانه های شکسته شده ی برنج به دست می آید. این آرد فاقد گلوتن است و منبع سرشاری از فیبر، ویتامین B، مواد مفید معدنی مانند: فسفر، مس و منیزیوم، پروتئین، کربوهیدرات و چربی های مفید است. از این آرد در تهیه ی انواع فرنی، شیرینی برنجی، حلوا و برخی سوپ ها استفاده می شود. آرد برنج در سه نوع: شیرین، قهوه ای و سفید تولید می گردد. استفاده از این آرد در سلامت پوست و مو بسیار موثر است. 

سخن آخر

استفاده از آردهای سلامت و کامل مانند آردهای فوق، فواید مهمی چون: بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کاهش وزن و تناسب اندام، کنترل قند خون، پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و تقویت سیستم ایمنی را در پی دارد. 

افرادی که درجه های متفاوتی از نارسایی کلیوی دارند، مبتلایان به اسهال طولانی مدت و افراد دارای بیماری های مزمن گوارشی باید در مصرف نان های طبخ شده با آرد کامل احتیاط کرده و پیش از اقدام به مصرف، حتما با پزشک خود مشورت نمایند. 

آموزشگاه کالج نان برگزار کننده ی کارگاه ها و دوره های تخصصی آموزش طبخ نان به دو شیوه ی صنعتی و خانگی می باشد. این دوره  ها شامل آموزش: 40 مدل نان حجیم کامل و خمیرهای لایه ای به همراه 3 رسپی هدیه و دوره های شیرینی پزی و پخت انواع کوکی به متقاضیان محترم از افراد مبتدی تا صاحبان نانوایی و واحدهای قنادی است. به علاوه کالج نان آماده ارائه ی مشاوره های تخصصی و انجام همکاری لازم در جهت راه اندازی واحدهای صنفی مربوطه، به شما هموطنان گرامی می باشد. 

لازم به ذکر است که تامین کلیه ی مواد اولیه ی مورد نیاز هنرجویان عزیز، بر عهده ی کالج نان بوده و در حین برگزاری دوره به صورت کاملا رایگان در اختیارشان قرار می گیرد. 

در پایان هر یک از دوره ها، به شرکت کنندگان از طرف سازمان فنی و حرفه ای کشور مدرک معتبر بین المللی اعطا خواهد شد که برای هنرجویانی که قصد مهاجرت دارند از مدارک بسیار مفید و کارآمد به شمار می آید. 

                              «کالج نان، آموزشگاه تخصصی شیرینی و نان»